-->

Bloggere Arşiv Dosyası Hazırlama

Reklam
Arşiv sayfası, bloğunuzda yer alan içeriklerin başlıklar halinde listelendiği bir sayfa olarak nitelendirilebilir. Bir arşiv sayfası oluşturarak, sitemize gelen ziyaretçilerin aradıkları sayfaya kolayca ulaşmalarını sağlayabiliriz.

Arşiv sayfasının, arama motoru botlarının içerikleri taramasını kolaylaştırdığını da sanıyorum.

Blogger arşiv sayfası hazırlamak için javascript kullanmamız gerekiyor. Blogger kullanıcıları kodları host edemedikleri için javascript kodları farklı kaynaklardan çekerler. Bu ise içeriğin yüklenmesini ve gösterilmesini geçiktirmektedir. 

Benim altta paylaştığım ve bu blogta da kullandığım kodlar ise diğer barındırıcı sitelere oranla hızlılığı tartışılmaz olan googlecode.com da barındırılmaktadır. Daha hızlı yüklenen bir arşiv sayfası oluşturmak için bu kodları kullanabilirsiniz.

Sizinle Kategorik Arşiv ve Aylık Arşiv olarak iki arşiv sayfası kodu paylaşacağım. Beğendiğinizi kullanabilirsiniz.
1 - KATEGORiK ARŞiV : 
Aşağıdaki kodda kırmızı olarak gösterilen site adresi bölümünü kendi site adresiniz ile değiştirerek oluşturduğunuz sabit sayfaya eklemeniz yeter. Etiketlerde yaptığınız kategoriye göre post başlıklarınız link halinde sıralanacaktır.


Kodu kopyalayıp sayfanıza yapıştırın
<script src="http://webainos.googlecode.com/svn/blog-arsiv.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://blogosa.
blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=500&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>

2 - AYLIK ARŞiV : 
Aşağıdaki kodu kopyalayıp sayfanıza yapıştırdığınızda, postlarınız kategorik olarak değil de aylık olarak yayınlanma tarihlerine göre sıralanır. Sayfanıza eklemeden önce kırmızı ile gösterilen yeri kendi site adresiniz ile değiştirmeyi unutmayın. 

Kodu kopyalayıp sayfanıza yapıştırın
<script src="http://webainos.googlecode.com/svn/archive.js" type="text/javascript"></script>
<script src="http://
blogosa.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=500&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>


Arşiv Sayfasının, site ziyaretlerinde "hemen çıkma oranı"nın düşürülmesine katkı sağladığı bir gerçektir. Blogger kullanıcısı olarak site arşiv sayfanız yoksa yukarıdaki iki basit işlemden birini tercih ederek uygulamanızı öneririm.
Reklam

Benzer Yay�nlar:

Benzer Yay�nlar
Disqus Yorum

Sayfa Görüntüleme Sayısı